Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar dient de site 112alarm.net voor?

112alarm.net is een P2000 monitor site met een realtime overzicht van alarmeringen van brandweer, ambulance, traumahelicopter, kustwachtcentrum en (beperkt) politie. Middels 112alarm.net kan men continu een beeld vormen van de inzet van de hulpdiensten in Nederland.

Meldingen

Waarom zie ik geen meldingen van de ambulance in mijn regio?

Niet alle regio’s maken gebruik van P2000 voor het alarmeren van de ambulances. 112alarm.net toont alleen alarmeringen die via het P2000-netwerk worden verstuurd.

Waarom zie ik geen meldingen van traumaheli Lifeliner 4?

De traumahelicopter Lifeliner 4, die in Groningen is gestationeerd, wordt (nog) niet via P2000 gealarmeerd. 112alarm.net toont alleen alarmeringen die via het P2000-netwerk worden verstuurd.

Wat is een capcode?

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde capcode. In het geheugen van een pager kunnen meerdere (meestal 16) capcodes geprogrammeerd worden. Een capcode is grofweg vergelijkbaar met een telefoonnummer of IP-adres en identificeert de bedoelde ontvanger. Het verschil is echter dat er meerdere ontvangers met hetzelfde nummer kunnen zijn, men “luistert” naar berichten met een bepaalde capcode. De opzet van het systeem is dat de benodigde eenheden of personen gealarmeerd kunnen worden zonder dat er te veel mensen opgeroepen worden. (bron)


112alarm.net P2000 monitor
Alle rechten voorbehouden.

Een label van
RatherCloudy